architectenbureau WAGTERKRIJGER van idee tot realiteit

Graag vertellen meer over wat we voor u kunnen doen,
over hoe we dat aanpakken én waarmaken.....

landgoederen | restauratie | utiliteitsbouw | woningbouw | woonhuizen

kennis

samenwerken

Naast onze werkzaamheden op eigen bureau werken we ook vaak en graag samen met
e
xterne adviseurs, tekenaars en architecten op gebied van stedenbouw, tuin- en landschap, constructie, installatie, milieutechniek, etc. Omdat niemand alles weet of kan, ook wij niet, is samenwerken voor ons dé manier om tot een optimaal eindresultaat te komen. Samenwerken, daar wordt iedereen wijzer van.

We werken graag samen met o.a.:
Totaalbouw 
UP! Tekenstudio 
Ron van der Stap, RoPe adviseurs 

permanente educatie

We laten ons steeds bijscholen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de bouw- en architectuurwereld. Zo hebben we de noodzakelijke kennis in huis om plannen te maken voor monumenten, landgoederen, woonhuizen of utiliteitsgebouwen.

werkzaamheden

Graag laten we onze creativiteit de vrije loop om uw wensen op een vakkundige manier te realiseren. Afhankelijk van wat voor u van toepassing is kunnen we de volgende werkzaamheden voor u verzorgen.

 • Analyseren
  Allereerst analyseren we grondig samen met de u de opgave en leggen we programma van eisen en wensen vast. Een essentiele eerste stap voor een succesvol proces.
 • Ontwerpen
  Vervolgens maken we ontwerpschetsen en -tekeningen, zowel met de hand als met diverse visualisatieprogramma’s. Gedurende dit proces is er geregeld overleg met u en indien nodig met externe adviseurs. Ook wordt tijdig overlegd met de plaatselijke gemeente voor toetsing aan bestemmingsplan, beeldkwalitetislplan en welstand.
 • Tekenen
  De volgende stap is het maken van diverse bouwkunidge en technische tekeningen op basis waarvan de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Uiteraard verzorgen we ook alle overige stukken voor de aanvraag zoals daglicht- en ventilatieberekingen en de energie prestatie berekeningen (EPG)
 • Prijsvorming
  Voor een goede prijsvorming kiezen vaak voor het houden van een aanbestediing met voorselectie. U bepaald zelf welke aannemers meedoen in een dergelijke aanbesteding. Om goed vergelijkbare aanbiedingen van aannemers te krijgen is aanvullend tekenwerk en een technische werkomschrijving nodig. 
 • Directievoering
  Ook voor het begeleiden van de uitvoering kunt u bij ons terecht. We controleren de kwaliteit van de bouw, de voortgang, het meer- en minderwerk, de betalings-termijnen en we maken een z.g. procesverbaal van oplevering.

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend eerste gesprek.