architectenbureau WAGTERKRIJGER in Tiel – van idee tot realiteit

Graag vertellen we meer over wat we voor u kunnen doen, over hoe we dat aanpakken én waarmaken...

landgoederen | restauratie | utiliteitsbouw | woningbouw | woonhuizen

Werkzaamheden

Graag laten we onze creativiteit de vrije loop om uw wensen op een vakkundige manier te realiseren. Afhankelijk van wat voor u van toepassing is, kunnen we de volgende werkzaamheden voor u verzorgen.

  • Analyseren Allereerst analyseren we grondig samen met de u de opgave en leggen we het programma van eisen en wensen vast. Een essentiële eerste stap voor een succesvol proces.

  • Ontwerpen Vervolgens maken we ontwerpschetsen en -tekeningen, zowel met de hand als met diverse visualisatieprogramma’s. Gedurende dit proces is er geregeld overleg met u en indien nodig met externe adviseurs. Ook wordt tijdig overlegd met de plaatselijke gemeente voor toetsing aan bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en welstand.

  • Tekenen De volgende stap is het maken van diverse bouwkundige en technische tekeningen op basis waarvan de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Uiteraard verzorgen we ook alle overige stukken voor de aanvraag zoals daglicht- en ventilatieberekeningen en de energieprestatie-berekeningen (EPG).

  • Prijsvorming Voor een goede prijsvorming kiezen we vaak voor het houden van een aanbesteding met voorselectie. U bepaalt zelf welke aannemers meedoen in een dergelijke aanbesteding. Om goed vergelijkbare aanbiedingen van aannemers te krijgen is aanvullend tekenwerk en een technische werkomschrijving nodig.

  • Directievoering Ook voor het begeleiden van de uitvoering kunt u bij ons terecht. We controleren de kwaliteit van de bouw, de voortgang, het meer- en minderwerk, de betalingstermijnen en we maken een z.g. procesverbaal van oplevering.

Samenwerken

Naast onze werkzaamheden op het eigen bureau werken we ook vaak en graag samen met externe adviseurs, tekenaars en architecten op het gebied van stedenbouw, tuinen en landschap, constructie, installatie, milieutechniek, etc. Omdat niemand alles weet of kan, ook wij niet, is samenwerken voor ons dé manier om tot een optimaal eindresultaat te komen. Samenwerken, daar wordt iedereen wijzer van.

 

We werken graag samen met onder andere:
Totaalbouw ►
UP! Tekenstudio ►
Ron van der Stap, RoPe adviseurs ►

Permanente educatie

We laten ons steeds bijscholen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de bouw- en architectuurwereld. Zo hebben we de noodzakelijke kennis in huis om plannen te maken voor monumenten, landgoederen, woonhuizen en/of utiliteitsgebouwen.